Anders bidden in Turkse moskee

Kan je wel in een moskee bidden waar ze het anders doen dan je gewend bent?

Bij mij in de buurt is alleen een Turkse moskee. Ze bidden daar anders dan op de poster en in het boekje wat ik via jullie site heb gekregen. Kan ik nog wel naar deze moskee gaan?

In naam van Allah, de Barmhartige, de Erbarmer

In de eerste plaats willen we u danken voor uw vraag en vragen we Allah om u standvastig te houden in uw gebeden. Aangezien het gebed een grote positie inneemt is het extra goed dat u deze vraag hebt gesteld. Om uw vraag te beantwoorden zijn er twee zaken van belang om te weten:

1. In het gebed zijn er handelingen, die altijd aanwezig moeten zijn, ontbreken die, dan is het gebed ongeldig. Hieronder vallen de openings-takbier (het zeggen van Allahu akbar om het gebed mee te
beginnen), het reciteren van hoofdstuk al-fatiha, het buigen, knielen, de zit aan het einde van het gebed en de vredesgroet ter afsluiting.

2. De zaken waarin u naar onze verwachting verschil ziet, is de houding, de lengte van de recitatie of de uitspraak ervan en dergelijke. Hierover bestaan legitieme meningsverschillen die geen invloed hebben op de geldigheid van uw gebed.

Conclusie: ons algemene idee is niet dat hier sprake is van een verkeerde praktijk binnen de moskee die u bezoekt. Er lijkt eerder sprake te zijn van legitieme diversiteit in de uitvoering van het gebed. Echter; wij kunnen niet volledig oordelen over zaken die we niet zelf hebben waargenomen, derhalve raden we u aan om uw begeleider te vragen met u mee te gaan naar de betreffende moskee zodat hij/zij een oordeel kan geven.

Vergeet ons niet in uw gebeden, Team bekeerlingen.nl