Het zeggen van bismillah voor de woedoe

Mag je de naam van Allah zeggen als je in de badkamer bent?

Is het toegestaan voor een moslim, na het doen van zijn behoefte om “bismillah” (in de naam van Allah) te zeggen in de badkamer en dan woedoe’ (rituele kleine wassing) te doen, of moet hij uit de badkamer gaan, “bismillah” zeggen en dan terug naar binnen gaan en woedoe’ (rituele kleine wassing) doen (omdat er geen woedoe’ is voor diegene die de naam van Allah niet zegt)? Is het toegestaan om de naam van Allah te zeggen als ik een bad neem in de badkamer?

Deze vraag werd gesteld aan sheikh Ibn ‘Uthaymien en zijn antwoord was:

Wanneer een persoon zich in de badkamer bevindt, dient hij de naam van Allah alleen in zijn hart te zeggen en niet hardop uit te spreken. Dus als je je in deze situatie bevindt, doe dit. De meer correcte opinie is dat het zeggen van de naam van Allah niet verplicht is, het is eerder moestahabb (aanbevolen), maar je moet geen aandacht besteden aan waswas (indringende fluisteringen van de shaytaan [duivel]) noch nalatig zijn.